طرح توسعه و عمران ( جامع ) شهر بافران 1395
در فایل حاضر طرح توسعه و عمران ( جامع ) شهر بافران 1395 ارائه می گردد. طرح توسعه و عمران ( جامع ) شهر بافران 1395 یک محصول کاربردی و ارزشمند برای کاربرانی است که به دنبال اطلاعات دقیق و تفصیلی این شهر هستند. این طرح شامل 3 گزارش و 7 نقشه در حجم 32 مگابایت است.
طرح توسعه و عمران یا جامع برای تدوین برنامه و تعیین جهات توسعه شهر و نیز تأمین نیازمندیها بر مبنای پیش بینی ها و اهداف توسعه شهری تهیه شده است. طرح جامع، نظامی است که در آن خط مشی اصولی و سیاستهای شهر جدید تا 10 سال تعیین میگردد. در واقع این طرح برای انتخاب الگوی صحیح استفاده از اراضی شهر است. همچنین در طرح جامع ضوابط شهرسازی، کنترل توسعه و جهت گیری برنامهریزی اجتماعی – اقتصادی با توجه به کیفیت محیط زیست و بر اساس شناخت حوزههای نفوذ طبیعی، اجتماعی و اقتصادی شهر تهیه شده است.
معمولاً در طرحهای جامع، مقیاس نقشههای شهری به صورت زیر است:
- یک به ده هزار
- یک به پنج هزار
- یک به دو هزار و پانصد
این مقیاسها برای نمایش ابعاد و فاصلهها در نقشههای شهری استفاده میشوند.
فهرست گزارش های طرح جامع شهر بافران
جلد_اول_-_مطالعات_منطقه_،حوزه_نفوذ_و_شهر_(_شناخت_،_تجزیه_و_تحلیل_و_آینده_نگری_)
جلد_دوم_-_ضوابط_و_مقررات_ساختمانی_و_شهرسازی
خلاصه_گزارش
فهرست نقشه های طرح جامع شهر بافران
اساس_طرح
تراکم_ساختمانی_پیشنهادی
سلسله_مراتب_دسترسی
کاربری_اراضی_وضع_موجود
کاربری_اراضی_پیشنهادی
مدیریت_بحران_و_پدافند_غیر_عامل
پهنه_بندی_حریم
طرح توسعه و عمران ( جامع ) شهر بافران 1395 کاربردهای متعددی دارد، از جمله:
- برنامهریزی شهری و منطقهای
- طراحی و اجرای پروژههای عمرانی
- امور حمل و نقل و ترافیک
- مطالعات بازاریابی و تبلیغات
- گردشگری و توریسم
- و …
شناخت شهر بافران
شناخت تاریخچه، علل پیدایش» چگونگی توسعه شهر و روند رشد آن در ادوار گذشته
با توجه به آثار تاریخی موجود در شهر بافران؛ قدمت این نقطه سکونتگاهی را به حدود هزار سال پیش می توان تخمین زد از جمله آثار تاریخی شهر که بیانگر سابقه و قدمت شهر نیز هست می توان به مسجد جامع بافران اشاره کرد قدمت این مسجد به قرن پنجم هجری بازمی گردد هرچند در زمان حمله مغولها این مسجد مورد تهاجم قرار گرفت و تقریباً از بین رفت » به نظر عده ای از باستان شناسان پیش از ورود دین اسلام این مسجد به عنوان آتشکده زرتشتیان مورد استفاده بوده.
فقدان محراب در ساختمان مسجد مژْید این نکته است. ازبناهای تاریخی دیگر قلعه رستم و یخچال قدیمی است که قدمت آن به هزار سال می رسد. در کتاب تاریخ نائین تألیف صدربلاغی از بافران به عنوان یکی از دهات معروف شرق نائین نام برده شده است که آبادی های حومه آن شامل جید. گشتخوان, پیربداق و علی آباد می شود.
همچنین در این کتاب از قلعه رستم و درخت و پایابی که معروف است حضرت رضاهنگام عزیمت به خراسان در کنار آن غذا خورده و در آن آب وضو ساخته است نام برده شده است. همچنین بنا به روایات نقل شده شاه عباس صفوی نیز در مسیر حرکت به حرم امام رضا در اطراف این درخت صحنی بنا کرد. وجه تسمیه بافران از قدیم تا به حال برای مردم ساکن در این دیار مبهم بوده و هنوز هم نمی توان با منسوب به فر و شکوه و یا جایی که فر و شکوه و جلال بسیار دارد.
موقعیت جغرافیایی شهر و اطراف آن
شیب های اصلی موْئْر در طرح و منطقه بندی آن ها در سطح شهر و اطراف آن و همچنین سایر عوامل جغرافیایی محدودکننده توسعه شهری) شهر بافران با مختصات جغرافیایی طول ۹ ۵۳۰ شرقی و عرض ۵۰ ۳۲۰ شمالی به لحاظ توپوگرافی در یک منطقه دشتی واقع شده است.
ارتفاع متوسط این شهر از سطح دریا ۱۵۰۰ متر است. تا سال ۱۳۸۸ این شهر به عنوان یک نقطه روستایی مرکز دهستان بافران از توابع شهرستان نائین محسوب می شد که در بخش مرکزی و در دهستان بافران قرار می گرفت. در سال ۱۳۸۸ این نقطه سکونتگاهی به عنوان شهر بافران معرفی شد.
فاصله شهر بافران تا شهر نائین به عنوان مرکز شهرستان ۵ کیلومتر است و موقعیت جغرافیایی این شهر نسبت به شهر نائین جنوب شرقی بافران از سمت شمال به روستای مزرعه امام از سمت شرق به مزرعه اعظمی و از سمت غرب و جنوب به جاده نائین < یزد منتهی می شود.
خصوصیات جمعیتی و اجتماعی شهر
با استفاده از آمار رسمی و اطلاعات موجود شهر بافران طی چندین سال گذشته با افت و خیز جمعیتی روبرو بوده است. بر اساس آمار مربوط به سرشماری عمومی نفوس و مسکن, طی سی سال گذشته در سال ۱۳۹۵ این شهر بیشترین تعداد جمعیت را داشته است.
جمعیت بافران در این سال معادل ۲۷۵۲ نفر بوده است که نسبت به دهه پیشین (سال ۱۳۵۵) ۱ نفر افزایش داشته است. در واقع جمعیت این شهر با نرخ رشد ۱/۳۷ درصد در این دهه تغییر یافته است. در سال ۱۳۷۵ جمعیت بافران نسبت به سال ۱۳۹۵ با کاهش ۳۸۷ نفری مواجه شده در واقع نرخ رشد تغییرات جمعیتی در دهه ۱۳۹۵-۷۵ منفی و برابر ۱/۵- درصد بوده است. روند کاهش جمعیت بافران از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۳۸۵ همچنان ادامه داشته به صورتیکه جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵ کمترین میزان را در طی سنوات گذشته داشته و با نرخ رشد ۱- درصد در دهه ۱۳۷۵-۸۵ کاهش یافته است.
تراکم شهر بافران
جمعیت شهر بافران در سال ۱۳۹۰ ۰. ش. ۲۰۲۷ نفر اعلام شده است . به منظور برآورد تراکم خالص و ناخالص جمعیتی ابتدا تعداد جمعیت در واحد سطح هر محله و کل شهر برآورد می شود. با توجه به وسعت ۹۰/۵هکتاری شهر بافران و سطوح کل مسکونی موجود شهر (۲۹ هکتار) تراکم خالص و ناخالص جمعیتی شهر به ترتیب معادل ۸۰ و ۲۲ نفر در هکتار بوده است.
خصوصیات کالبدی شهر
نحوه استفاده از اراضی شهر (برحسب کار کردهای مختلف ) و محاسبه سطوح و درصد و سرانه آن ها در شهر و برآورد سرانه مربوطه با مد نظر قراردادن جمعیت شهر بافران در سال ۱۳۹۶ (جمعیت ۱۳۹۶ با در کاربری اراضی سطح شهر بافران حدود 20 نوع کاربری در سطح این شهر وجود دارد که در ادامه به توضیح هر کدام از این کاربری ها می پردازیم.
این کاربری در مجموع سطحی معادل ۲سممتر مربع از سطح شهر را اشغال کرده است . که این سطح ۲۷/۹ درصد کل محدوده را در بر می گیرد . با عنایت به جمعیت ۲۱۹۸ نفری شهر بافران در سال ۳۶ سرانه این کاربری ۱۹,۵ا متر مربع است.