طرح توسعه و عمران ( جامع) شهر شاهد شهر
در فایل حاضر طرح توسعه و عمران ( جامع) شهر شاهد شهر 1386 ارائه می گردد. طرح توسعه و عمران ( جامع) شهر شاهد شهر 1386 یک محصول کاربردی و ارزشمند برای کاربرانی است که به دنبال اطلاعات دقیق و تفصیلی این شهر هستند. این طرح شامل 2 گزارش و 22 نقشه با کیفیت بالا به همراه نقشه های موجود در گزارش ها در حجم 92 مگابایت است.
طرح توسعه و عمران یا جامع برای تدوین برنامه و تعیین جهات توسعه شهر و نیز تأمین نیازمندیها بر مبنای پیش بینی ها و اهداف توسعه شهری تهیه شده است. طرح جامع، نظامی است که در آن خط مشی اصولی و سیاستهای شهر جدید تا 10 سال تعیین میگردد. در واقع این طرح برای انتخاب الگوی صحیح استفاده از اراضی شهر است. همچنین در طرح جامع ضوابط شهرسازی، کنترل توسعه و جهت گیری برنامهریزی اجتماعی – اقتصادی با توجه به کیفیت محیط زیست و بر اساس شناخت حوزههای نفوذ طبیعی، اجتماعی و اقتصادی شهر تهیه شده است.
فهرست گزارش های طرح توسعه و عمران ( جامع) شهر شاهد شهر
جلد 1 وضع موجود تجزیه و تحلیل ارائه طرح و پیشنهادات [گزارش]
جلد_2___ضوابط_و_مقررات_شهرسازی_و_معماری_[گزارش]
فهرست نقشه های طرح توسعه و عمران ( جامع) شهر شاهد شهر
بافت اجتماعی شهر در قالب محلات اجتماعی -5 [نقشه]
تراکم جمعیتی -11 [نقشه]
تراکم ساختمانی -24 [نقشه]
تراکم ساختمانی-12 [نقشه]
تعیین محدوده بافت فرسوده -25 [نقشه]
حریم و محدوده شهر -17 [نقشه]
درجه بندی معابر و حجم عبور و مرور در شبکه معابر -8 [نقشه]
درجه بندی و عرض معابر -19 [نقشه]
روجلدی -1 [نقشه]
روجلدی نقشه های پیشنهادی -15 [نقشه]
طرح توسعه و عمران ( جامع) شهر شاهد شهر
فهرست -2 [نقشه]
قیمت اراضی و اجاره بها و سرقفلی -10 [نقشه]
مالکیت عمومی اراضی شهر -7 [نقشه]
محدوده تقسیمات شهری -18 [نقشه]
مرحله بندی توسعه شهر در دوره های 5 ساله -23 [نقشه]
منطق برنامه ریزی و تقسیمات سیاسی -3 [نقشه]
موقعیت تاسیسات و تجهیزات شهری-22 [نقشه]
پوشش معابر جهت شیب عرض معابر -9 [نقشه]
کاربری اراضی در وضع موجود -13 [نقشه]
کاربری اراضی پیشنهادی -16 [نقشه]
کیفیت ابنیه و نوع مصالح ساختمانی -6 [نقشه]
طرح توسعه و عمران ( جامع) شهر شاهد شهر 1386 کاربردهای متعددی دارد، از جمله:
- برنامهریزی شهری و منطقهای
- طراحی و اجرای پروژههای عمرانی
- امور حمل و نقل و ترافیک
- مطالعات بازاریابی و تبلیغات
- گردشگری و توریسم
- و …
شناخت شهر شاهدشهر
محدوده مطالعاتی شاهدشهر در جنوب شهرستان شهریار و در جنوب غربی استان تهران قرار دارد که در عرض جغرافیایی ۳۴ ۳۵ شمالی و طول ۵۱۰۵ شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع میباشد. این شهر در ارتفاع ۱۱۰۰ متر از سطح آبهای خلیج فارس قرار گرفته است و فاصله آن تا تهران از طریق جاده تهران – ساوه حدود ۴۰ کیلومتر می باشد. که از شمال به شهر شهریار و فردوس و از جنوب و جنوب شرقی به اتوبان ساوه و اراضی حریم شهرهای رباط کریم و نسیم شهر و از شرق به شهر صباشهر میرسد و بالاخره از غرب و جنوب غربی به وسیله روستاهای رامین و منجیل آباد و هم چنین اراضی شمال شرقی حریم شهر رباط کریم احاطه گردیده است. محدوده مطالعاتی شاهد شهر در حدود ۱۲ کیلومتری جنوب شهر شهریار و در غرب جاده اصلی شهریار به شهرستان رباط کریم قرار گرفته است .
تراکم جمعیت شاهد شهر
اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ و مساحتهای محله های موجود در محدوده مطالعاتی طرح جامع ، تراکم خالص و ناخالص جمعیتی به شرح زیر می باشد :
بر پایه جمعیت سرشماری سال ۱۳۸۵ ، شاهد شهر دارای ۲۱۴۵۱ نفر جمعیت است که با توجه به وسعت شهر ۲۴۷ هکتار ، تراکم ناخالص جمعیت ۸۷ نفر در هکتار بدست می آید.
بر پایه جمعیت سرشماری سال ۱۳۸۵ ، محله شهسواری با وسعتی در حدود ۹۶/۱۴ هکتار وسیع ترین محله شهر و محله علی آباد با وسعتی حدود ۲۹/۱ هکتار کوچک ترین محله شهر بشمار می آیند . محله شهسواری با ۱۱۷ نفر در هکتار متراکم ترین محله شهر و محله درازه با تراکم ناخالص ۵۷ نفر در هکتار کم تراکم ترین محله را تشکیل . دهند، به عبارتی از کل جمعیت شهر ۱۸/۳ درصد در می محله علی آباد ، ۱۷/۲ درصد در محله درازه ، ۵۲/۴ درصد در محله شهسواری و ۱۲/۱ درصد در محمودآباد خلج آباد سکونت دارند .
کاربری اراضی شاهد شهر
با توجه به سازمان فضایی محدوده مطالعاتی شاهد شهر که از به هم پیوستن آبادی های علی آباد ، درازه ، شهسواری و محمودآباد خلج آباد به صورت منفصل تشکیل شده است ، استقرار پهنه های بایر و فاقد کاربری پیرامون این روستاها، موجب کاهش نسبت سطوح کاربری ها به کل مساحت محدوده شده است . توسعه عمده کاربری ها در اطراف هستههای اولیه روستاها می باشد و با پیش روی از بافت از تراکم کاربریها کم شده و اراضی فاقد کاربری افزایش می یابد.
بیشترین درصد کاربری پس از زمینهای بایر متعلق به کاربری های مسکونی با ۲۱/۱۹ درصد و شبکه معابر با ۱۷/۸۸ درصد و کمترین آن متعلق به کاربری انتظامی با ۰/۰۲ درصد می باشد.